Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

ÓVODAKERT

"Óvodakert indítását az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program, Iskolakert Alapozó Alprogram III. üteme tette lehetővé 2020-ban, a szükséges eszközök biztosításával és szakmai segítségnyújtással."
 Óvodakertünk elismerésben részesült
2020. őszén óvodánk udvarán óvodakertet létesítettünk, azzal a céllal, hogy a gyermekek megismerjék a környezetben zajló folyamatokat, ok-okozati összefüggéseket, a kerti munka örömét és hasznosságát. Az azóta eltelt időszakban sikerült megvalósítani a bio kertészkedést, a komposztálás lehetőségét és a csapadékvíz hasznosítását.  Kertünk madárbarát (etető és itató kihelyezése) és rovarbarát (rovarhotel készítése) kertté vált.  A gyermekek figyelemmel kísérhetik benne a növények magtól-magig történő fejlődését. Aktívan részt vesznek a kert gondozásában, locsolásában. A kertben termesztett zöldségeket és gyümölcsöket szívesen fogyasztják el.
2022. nyarán úgy döntöttünk, hogy kertünket szeretnénk nagyobb nyilvánossággal is megismertetni ezért jelentkeztünk „A legszebb konyhakertek” –Magyarország legszebb konyhakertjei országos programra. A jelentkezési lap kitöltése és 50 db fotó beküldése után vártuk a fejleményeket.
Októberben 17-én érkezett e-mailben tájékoztattak bennünket arról, hogy meghívják intézményünk képviselőit Magyarország legszebb konyhakertje 2022. évi Országos Díjra Jelöltek Ünnepségére, továbbá hogy internetes szavazás indul a közönségdíj kiosztására.  
2022.11.29-én Biatorbágyon a Juhász Ferenc Művelődési Központban 10.00 órától megtartott ünnepségen Sári Enikő ügyvezető igazgató (Magyar Mezőgazdaság Kft.) mondott köszöntőt, majd
Sári Kovács Szilvia ötletgazda – programigazgató ismertette a program eddigi eredményeit.
A program tíz évvel ezelőtt 2013-ban indult, az első évben 929 kertnevezés érkezett. Azóta eltelt években szépen nőtt a kertészkedők száma.   Jó hír hogy a 20 év alatti kertet művelők száma már a tizenhét-ezret is meghaladta. Idén a szakmai zsűri az eddigi legtöbb, 2379 nevező közül választott jelölteket az országos díjra.
Végül programigazgató asszony bejelentette, hogy a 2023. év kiemelt témája  a „Komposztáljunk- használjunk komposztot!”  lesz.
Ezt követően került sor az elismerések átadására balkon, mini, normál közösségi és zártkert kategóriákban. Jó volt látni, hogy országunk minden szögletéből érkeztek jelöltek óvodás kortól a szépkorúakig.
Intézményünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Zalakomári Óvoda „Kisvakond” óvodakertje két elismerő oklevelet kapott:
-Közösségi kategóriában „A legszebb konyhakertek” –Magyarország legszebb konyhakertjei  2022. évi országos díjra jelölést, mellyel hozzájárult a Magyar nemzet kertkultúrájának gazdagításához, hagyományainak ápolásához, értékeink továbbörökítéséhez.
-„A legszebb konyhakertek” –Magyarország legszebb konyhakertjei országos program Közönségdíjasa
A megszerzett elismerések további lendületet adnak megkezdett munkánkhoz, melyet jól segít majd a 2022/2023-as nevelési évre tervezett „Kerti Manók” innovációs tevékenységünk.
Bízunk benne, hogy az óvodakertben végzett sokszínű munkálatok  révén óvodásaink praktikus, gyakorlati ismereteket sajátítanak el, melyek használatával később maguk is kertművelő felnőttekké válnak.